Războiul din Ucraina: Conflictele cu armata rusă continuă în toată țara, Ucraina rezistă. Principalele zone afectate

Conflicte armate au fost raportate în noaptea de marți spre miercuri în mai multe zone din Ucraina, inclusiv în jurul capitalei Kiev, fără ca vreun oraș major să fie capturat de armata rusă.

Kiev: Rusia bombardează cartierele din orașul Vyshneve, de la periferia capitalei, potrivit Serviciului de Comunicații Speciale de Stat al Ucrainei. Cartierele atacate în prezent sunt Rusanivka, Kurenivka, Boiarka și zona din apropierea Aeroportului Internațional Kiev, sau Zhuliany, conform The Kyiv Independent. O explozie puternică s-a auzit și în Bila Tserkva, un oraș din regiunea Kiev. unde a fost lovit un depozit de combustibil, a informat agenția de presă UNIAN.

Herson: Trupele ruse au ocupat portul fluvial și gara din Herson, a declarat primarul din Herson, Igor Kolyhav. Potrivit CNN, vehiculele militare rusești au intrat în Kherson după bombardamente puternice și par să fi cucerit partea de sud a orașului.

Mariupol: 128 de civili răniți sunt în prezent tratați în spitalele locale, după ce orașul a fost puternic bombardat de forțele ruse, potrivit primarului Mariupol, Vadym Boychenko.

Furnizarea de electricitatea a fost restabilită în oraș și 26 de tone de pâine au fost coapte peste noapte pentru mariupoleni.

Harkov: Parașutiștii ruși au aterizat la Harkov și au atacat unul dintre centrele medicale militare ale orașului, relatează agenția de presă UNIAN. Forțele ucrainene resping atacul.

Orașul Trostyanets din regiunea Sumi, a fost ocupat de forțele ruse, relatează jurnaliştii.

Trei coloane de trupe ruse au intrat în oraș pe 1 martie, punând la pământ poarta de la Curtea Rotundă, un reper istoric, și distrugând o galerie de artă.

Jytomyr : Forțele ruse au tras o rachetă de croazieră într-un bloc de apartamente din apropierea spitalului Pavlusenko din Jytomyr. Se confirmă că 2 persoane au fost ucise și 3 rănite.

Consilierul ministrului de interne Anton Herașcenko spune că racheta era îndreptată către baza Brigăzii 95 a lui Jitomir.

Invazie încetinită

Aproximativ 80% dintre trupele pe care Rusia le-a adunat de-a lungul granițelor Ucrainei au trecut în Ucraina de la începutul invaziei de joi, 24 februarie, a raportat Ukrinform, citând un oficial de rang înalt din Pentagon.

Valerii Zalujni, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, susține că invazia Rusiei asupra Ucrainei a încetinit.

Potrivit lui Zalujni, forțele ruse și-au pierdut inițiativa tactică și au fost nevoite să mobilizeze rezervele pentru a-și continua ofensiva.

Forțele aeriene ucrainene, împreună cu unitățile armatei și apărării teritoriale, au distrus un mare convoi militar rusesc în apropierea orașului Bashtanka din regiunea Mykolaiv, din sudul Ucrainei.

Bloggerii militari au raportat că respectivul convoi era alcătuit din până la 800 de vehicule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...