Războiul din Ucraina: Rusia își concentrează atacurile asupra infrastructurii feroviare

Gările și infrastructura feroviară au devenit o țintă cheie pentru forțele ruse din Ucraina, transmite BBC.

Liniile feroviare sunt cruciale atât pentru aducerea de provizii, cât și pentru evacuarea civililor în țările limitrofe, cum ar fi Polonia.

Luni dimineață au fost atacate cinci stații din centrul și vestul Ucrainei, inclusiv una în jurul orașului Krasne, lângă Lvov, și două în regiunea Rivne, potrivit unei postări pe Telegram a șeful Administrației Militare Regionale Rivne, Vitalii Koval.

„Inamicul a lansat două lovituri cu rachete asupra infrastructurii feroviare”, a scris Koval.

“Se stabilesc pagubele, nu sunt victime. Vă recomandăm insistent să fiți în adăposturi în timpul alertelor aeriene”, a spus el.

Șeful administrației militare regionale din Lvov, Maxim Kozitsky, a declarat că trupele ruse au tras rachete din aer, provocând o explozie la substația de tracțiune a gării Krasnoie.

Guvernatorul din Lvov a spus că nu au existat victime, dar că se raportează că au murit oameni sau au fost răniți în atacurile din regiunea Vinnytsia.

Luna trecută, peste 50 de persoane – mulți civili care se evacuau – au pierit într-un atac cu rachetă asupra unei gări din orașul Kramatorsk din estul Ucrainei.

SUA, UE și Marea Britanie au condamnat incidentul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole