Războiul din Ucraina. Zelenski: ”Este o barbarie!” 101 spitale au fost distruse complet de armata rusă

De la sfârșitul lui februarie, când a început invazia rusă în Ucraina, peste o sută de spitale au fost în totalitate distruse de forțele Rusiei, a declarat Volodomir Zelenski, transmite BFMTV.

Spitalele și policlinicile au fost ținta armatei ruse de la începutul războiului. Potrivit lui Volodimir Zelenski, 101 spitale au fost ”distruse în totalitat” de bombardamentele și atacurile forțelor inamice. ”Este o barbarie”, a spus președintele Ucrainei într-o alocuțiune.

Toți comandanții ruși care dau asemenea ordine sunt cu siguranță bolnavi ”incurabili”, consideră Zelenski, care estimează că bombardamentele declanșante din 24 februarie asupra clădirilor unde sunt îngrijiți răniți înseamnă ”autodistrugerea Rusiei ca stat”.

Președintele ucrainean promite că ”spitalele distruse și școlile, universitățile și clădirie bombardate vor fi reconstruite”.

Rușii ”sunt lași” , continuă Zelenski. Înfrângerea lor este evidentă pentru toată lumea, chiar și pentru cei care continuă să comunice cu ei. Rusiei îi lipsește pur și simplu curajul să recunoască și încearcă să ascundă adevărul în spatele loviturilor de rachetă, mai spune Zelenski.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...