„Războiul este o nebunie…” – așa spune papa de la Roma

La finalul obișnuitei audiențe generale de miercuri, Papa Francisc a adus din nou vorba despre războiul din Ucraina și despre toate ororile care decurg din el, uciderea Daryei Dugina, fiica intelectualului ultra-naționalist Alexander, ucisă într-un atac, fiind una dintre aceste orori.

„Nevinovații plătesc pentru război. Inocenții. Să ne gândim la această realitate și să ne spunem: războiul este o nebunie. Mă gândesc la atâta cruzime, la atâția oameni nevinovați care plătesc pentru nebunia, nebunia, nebunia din toate părțile, pentru că războiul este o nebunie și nimeni care este în război nu poate spune „nu, nu sunt nebun. Nevinovații plătesc prețul războiului. Iar cei care câștigă din război și din comerțul cu arme sunt delincvenți care ucid omenirea”, a spus papa Francisc.

Pontiful a amintit că, de șase luni, de când a izbucnit războiul din Ucraina, s-a rugat mereu să se pună capăt conflictului și să fie pace: „Reînnoiesc invitația de a-l implora, ca de șase luni încoace, pe Domnul de pace pentru iubitul popor ucrainean care suferă astăzi și de șase luni încoace groaza războiului. Sper că se vor lua măsuri concrete pentru a pune capăt războiului și a preveni riscul unui dezastru nuclear în Zaporiyia. Îi port în inimă pe toți deținuții de război, în special pe cei aflați în condiții fragile și cer autorităților responsabile să ia măsuri pentru eliberarea lor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...