Războiul sancțiunilor, faza parlamentară: AUR cere penalizarea unui deputat USR – PLUS

După ce, săptămâna trecută, deputatul Dan Tanasă a fost sancționat cu avertisment scris pentru că l-a înjurat pe holurile Parlamentului pe ministrul USR al Justiției, acum a venit rândul AUR să ceară penalizarea Alianței USR – PLUS.

Conform Mediafax, parlamentarii AUR cer sancționarea deputatului USR – PLUS, Iulian Bulai, pentru că a caracterizat Alianța pentru Unirea Românilor ca fiind un partid „extremist, fundamentalist, care nu reușește să înțeleagă unde este România acuma”.

„Solicităm sancționarea deputatului Iulian Bulai conform reglementărilor în vigoare”, potrivit sesizării semnate de 21 de deputați ai Alianței pentru Unirea Românilor.

Iulian Bulai este acuzat că a folosit un limbaj calomnios la ședința din plen din 30 martie.

Potrivit semnatarilor sesizării, Bulai a spus: „Nu o să comentez pe marginea intervențiilor din partea reprezentantului unui partid extremist, fundamentalist, care nu reușește să înțeleagă unde este România acum”.

Tot marți, grupul parlamentar din Senat al PNL a solicitat tuturor celorlalte grupuri sancționarea senatoarei independente Diana Ivanovici Șoșoacă, motivând că are un comportament deplasat. Apelul este adresat inclusive celor de la Alianța pentru Unitatea Românilor, pe listele cărora a fost aleasă.

„Încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecție în sala de plen a Senatului, dând în permanență dovadă de iresponsabilitate. Instigă la ură și haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist. Sunt prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a legislativului”, se mai arată în adresa grupului PNL.

Săptămâna trecută, deputatul Dan Tanasă (AUR) a fost sancționat cu avertisment scris după ce i-a adresat injurii, pe holurile Parlamentului, ministrului USR-PLUS al Justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...