Razie în Capitală: Miercuri au fost aplicate 42 sancțiuni contravenționale

Miercuri, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat în mai multe zone din Capitală pentru reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic.

Acțiunea a vizat cu precădere prevenirea producerii accidentelor de circulație produse pe fondul nerespectării prevederilor legale privind circulația bicicletelor și a trotinetelor electrice.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 42 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 4.500 de lei, după cum urmează:

•26 sancțiuni pentru nerespectarea regulilor privind circulația bicicletelor;

•16 sancțiuni pentru nerespectarea regulilor privind circulația trotinetelor electrice.

Exemple

1. În data de 28 iulie a.c., în zona Piața Victoriei, un bărbat în vârstă de 30 de ani a circulat cu trotineta electrică pe trotuar,  deși în zona respectivă există pistă pentru biciclete marcată și semnalizată corespunzător.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 580 lei.

2. În data de 28 iulie a.c., în zona Piața Victoriei, un bărbat în vârstă de 30 de ani a circulat cu bicicleta pe trotuar, deși în zona respectivă există pistă pentru biciclete marcată și semnalizată corespunzător.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 580 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...