Răzvan Burleanu vrea să conducă FRF și după 2026: „Mi-aş fi dorit un contracandidat” (Video)

Răzvan Burleanu ocupă funcția de președinte al Federației Române de Fotbal din martie 2014. A ajuns la finalul celui de-al doilea mandat de președinte al FRF și ar putea primi un nou mandat după alegerile din aprilie.

Comitetul Executiv al FRF, întrunit marţi, a stabilit pentru data de 22 aprilie organizarea Adunării Generale de alegeri. Singurul candidat pentru funcţia de preşedinte este actualul conducător al forului, Răzvan Burleanu.

Burleanu nu a exlus posibilitatea de a rămâne la conducerea FRF şi după 2026, când îi expiră al treilea mandat de preşedinte, ultimul conform prevederilor actuale ale statutului federaţiei.

„Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, întrunit în mod statutar, în prezenţa majorităţii membrilor săi, domnii Gino Iorgulescu, Florea Spînu şi Valentin Iordănescu lipsind motivat, în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federaţiei Române de Fotbal la data de 22 februarie 2022, adoptă următoarele decizii:

(…) – Aprobă cu unanimitate de voturi ca Adunarea Generală Ordinară a Federaţiei Române de Fotbal să fie organizată la data de 12 aprilie 2022, ora 11:00, pe Arena Naţională.

– Aprobă cu unanimitate de voturi componenţa nominală a comisiilor de verificare a candidaturilor.

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca Regulamentul de verificare a candidaturilor să fie aprobat prin Dispoziţie a Secretarului General al FRF (…)”, a precizat FRF, pe site-ul oficial.

„Mi-aş fi dorit un contracandidat, poate chiar dumneavaostră (n.r. – presa) să mai produceţi contracandidaţi în perioada următoare, există termen suficient de înscriere. Probabil cel mai important mesaj pe care fotbalul românesc vrea să-l transmită este unul de unitate. Deşi am fost criticaţi, membrii afiliaţi acordă o susţinere foarte mare.

Au acordat-o şi în 2018 şi vă amintiţi contextul politic, în care am avut partide politice împotriva noastră ca administraţie, lucru care ne plasa la vremea respectivă într-o situaţie pe care astăzi o întâlnim prin Pakistan, Kenya, mă refer la ţări care astăzi sunt în pericol de suspendare, li s-au ridicat toate drepturile. Dacă nu vom avea niciun contracandidat, înseamnă un mesaj puternic de unitate pe care fotbalul vrea să-l transmită cu această ocazie”, a declarat el.

Burleanu a vorbit despre posibilitatea de a continua la conducerea FRF și după un eventual al treilea mandat.

„Este cel de-al treilea mandat, conform statutului FRF avem o limită de trei mandate. (n.r. care ar putea fi schimbată) Asta doar cu acordul membrilor afiliaţi. Pentru mine este cel de-al treilea mandat, conform statutului. Dacă membrii afiliaţi vor considera cu totul altceva, atunci practic va trebui să stăm de vorbă. Îmi doresc ca fotbalul românesc să producă în anii următori un preşedinte mult mai bun decât am fost eu.

Am fost un preşedinte care am trecut printr-o perioadă de criză, îmi doresc ca la finalul celui de-al treilea mandat să avem o federaţie în spate care să reprezinte un model nu numai pentru alte federaţii sportive din România, aşa cum este astăzi, ci şi un model pentru alte federaţii din Europa Centrală şi de Est, cu o reputaţie foarte bună în mediul de business şi cu o implementare foarte bună a noii viziuni pe care o avem la nivel tehnic”, a firmat el.

Acesta s-a lăudat cu performanţele financiare înregistrate în anul 2021: „Încheiem din punct de vedere financiar anul 2021 cu venituri de aproximativ 26,3 milioane de euro, o creştere de aproximativ 20 la sută comparativ cu 2019, anul dinainte de pandemie, dar şi cu un surplus financiar de 3,4 milioane de euro. În 2022, estimăm o creştere a veniturilor FRF până la aproximativ 26,6 milioane de euro. În 2021, înregistrăm o creştere de sută la sută faţă de anului 2014.”

Mai multe articole...

Cele mai citite articole