Reacția lui Cîțu la mesajul ÎPS Teodosie referitor la vaccinare: „Hristos este doctorul suprem”

Mesajul pro-vaccinare transmis de reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române este unul „de responsabilitate”, a transmis premierul în replică la afirmația arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, conform căruia Hristos este doctorul suprem.

Întrebat cum comentează declarațiile lui ÎPS Teodosie, Cîțu a oferit un răspuns indirect:

Eu apreciez poziția BOR de susținere a campaniei de vaccinare ca un mesaj de responsabilitate”, a declarat joi Florin Cîțu.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, i-a criticat săptămâna trecută pe preoții care se opun vaccinării.

Aveam în minte un joc nefericit total de cuvinte pe care îl fac unii, declarați zgomotos antivacciniști, din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie. Când am auzit asta să știți că realmente m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtășanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viața noastră, ci pentru că e comparat trupul și sângele lui Cristos cu un vaccin. Mi se pare că acești oameni nu doar că se înșeală profund, dar comit, fără să își dea seama probabil, un fel de sacrilegiu.

Este total nedrept să arunci în spațiul public astfel de cuvinte, comparând un act medical cu un act prin excelență spiritual, amestecându-le și trăgând concluzia tu, ca înțelept autoimprovizat, că ai găsit leacul la orice și că nu ai nevoie de nimic altceva. Sfera credinței și sfera rațiunii, deși nu sunt în adversitate, sunt sfere diferite”, a spus Bănescu.

În replică, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a pus luni vorbele purtătorului de cuvânt al BOR pe seama faptului că e laic.

Hristos este doctorul suprem, iar cel care comentează este un laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor care are grijă de păstoriții săi. Am citit (ce-a spus) şi m-am mirat. Mi-a fost student, dar vrând să dea răspunsuri de tot felul, se încurca în ele”, a afirmat ÎPS Teodosie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...