Reacția PNL la numirea unui condamnat penal drept secretar general al Guvernului: „Actuala coaliție poate fi mult mai atentă”

Posibila numire a lui Marian Neacșu (PSD) ca secretar general al Guvernului este criticată indirect de liberali. Puternic susținut de liderul PSD, Marcel Ciolacu, Neacșu este contestat după ce a fost condamnat penal cu suspendare pentru conflict de interese, pe motiv că și-a angajat ilegal fiica la biroul parlamentar.

„Actuala coaliție poate să fie mult mai atentă în momentul în care desemnează oameni în poziții cheie”, a transmis Ionuț Stroe, noul purtător de cuvânt al PNL, răspunzând la întrebarea cum comentează numirea unui condamnat penal în fruntea secretariatului geneeral al Guvernului.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat săptămâna trecută că îşi asumă numirea lui Marian Neaşcu (foto), arătând că premierul Nicolae Ciucă a fost informat cu privire la această propunere.

Am făcut această propunere domnului Marian Neacşu şi nu este atributul meu, e atributul prim-ministrului (n.r. numirea). I-am adus la cunoştinţă prim-ministrului cine dorim să fie secretarul general. Nu are nicio părere. Domnul Neaşcu este un om care a avut performanţe, un om serios“, a spus Ciolacu, la România Tv.

Potrivit lui Ciolacu, condamnarea pentru conflict de interese a lui Neacşu a fost „depăşită juridic”.

Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi de exemplu de ţară, ca să dau un exemplu. Adică să înţelegem: domnul Neaşcu nu a furat nimic şi, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un consiliu de administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva, şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni. Asta e corupţie? Am înţeles că domnul Neaşcu a avut o condamnare pe această incompatibilitate, conflict de interese, dar e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu-i apare nimic în cazier“, a afirmat preşedintele PSD.

El a subliniat că îşi asumă numirea lui Marian Neacşu în funcţia de secretar general al Guvernului.

Eu îmi asum această numire“, a mai spus Ciolacu.

Marian Neacşu este vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. El a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese pentru că îşi angajase ilegal fiica la biroul său parlamentar.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole