Rectificarea bugetară a fost adoptată. Ministrul Câciu: „Bugetul de pe 2021 l-am găsit cu probleme mari”

Plata pensiilor și a salariilor nu este în pericol, a dat asigurări Adrian Câciu (foto), noul Ministru al Finanțelor, odată cu adoptarea rectificării bugetare. Printre ministerele care au primit bani se numără Sănătatea, Munca sau Mediul, în vreme ce Transporturile și Agricultura au pierdut bani.

Bugetul de pe 2021 l-am găsit cu probleme mari, nu este posibil să n-ai bani pentru plata salariilor, pensiilor, la școli, la sănătate, probleme în atâtea locuri. Trebuie să învățăm din acest lucruri”, a transmis Câciu.

Conform acestuia, o sumă mare de bani a mers către CEC Bank, respectiv 1,4 miliarde lei.

Au mai fost alocate 150 milioane lei pentru despăgubirea proprietarilor afectați de pesta porcină, Ministerul Sănătății a primit fonduri pentru salarii, cheltuieli sanitare, programele de sănătate, Ministerul Energiei a primit pentru finanțarea schemei de ajutor de sprijin. Au fost asigurate peste 269 milioane lei pentru compensarea facturilor de energie și gaze naturale, respectiv peste 251,6 milioane lei pentru plățile pentru consumatorii vulnerabili.

„Am luat fonduri de la Ministerul Transporturilor, de la Agricultură. Aici am găsit o execuție bugetară foarte slabă, la 50% la luna noiembrie”, a spus ministrul.

Bani pentru pensii și asistență socială

Au fost alocate fonduri de peste 2,7 miliarde lei pentru Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru asigurarea acestor plăți.
Guvernul a aprobat și majorarea cu peste 1,5 miliarde lei a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru capitolul asistenta sociala.
Sunt asigurate astfel sumele necesare pentru plata alocațiilor de stat – peste 572 milioane lei, a indemnizațiilor pentru creșterea copilului – peste 86 milioane lei, a sumelor pentru persoanele cu dizabilități – peste 314 milioane lei.

Știre în curs de actualizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...