Reapariția lui Silvio Berlusconi în public a creat senzație

Liderul Forza Italia, Silvio Berlusconi, nu a mai fost văzut de multă vreme în public. Ultima oară când s-a adresat presei, în septembrie anul trecut, tocmai se externase din spitalul din Milano.

Reapariția lui Silvio Berlusconi în public a creat senzație. El a apărut zilele acestea în public prima dată după o absenţă îndelungată din cauza îmbolnăvirii de COVID-19, relatează AFP. El şi-a exprimat sprijinul pentru prim-ministrul desemnat, Mario Draghi.

Ne vom asuma responsabilităţile, cu loialitate şi spirit constructiv. E un moment grav, care ne obligă pe toţi să lăsăm deoparte calculele, tacticile, interesele electorale. Ca să punem pe primul loc salvarea ţării„. Declarația a fost făcută de Berlusconi după o întrevedere cu Mario Draghi, fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene. Draghi este însărcinat cu formarea noului guvern de la Roma.

Medicul l-a convins să amâne

În ianuarie, magnatul media a fost spitalizat din nou, la centrul de cardiologie din Monaco, după simptome de aritmie cardiacă. Politicianul italian are un pacemaker încă din anul 2006. În afara acestei probleme delicate, Berlusconi le-a mărturisit jurnaliştilor că virusul a reprezentat „cel mai periculoasă provocare” din viaţa sa.

Întâlnirea lui Silvio Berlusconi cu Draghi trebuia să aibă loc săptămâna trecută, la primul tur de consultări al premierului desemnat cu liderii partidelor politice italiene. Medicul lui Berlusconi l-a convins să amâne discuţia. Solicitat de preşedintele republicii, Sergio Mattarella, să preia conducerea guvernului, Draghi încă nu a reuşit să asigure viitoarea majoritate parlamentară

Guvernul Draghi „va dura atâta timp cât este necesar pentru a depăşi criza socială, sanitară şi economică„, a apreciat Berlusconi, fondatorul partidului Forza Italia, relansat în 2013.

Italia se confruntă cu cea mai gravă criză economică şi în domeniul sănătăţii de după al doilea război mondial, după cum apreciază AFP. Epidemia de coronavirus a costat vieţile a 91.000 de italieni, iar 450.000 de locuri de muncă au dispărut ca prin farmec. De asemenea, societatea italiană încearcă acum să își regăsească reperele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...