Rebelii au atacat un convoi militar francez care evacua cetãţeni din Sudan

Rebelii din Sudan au atacat, ieri searã, un convoi militar organizat de Ambasada Franței pentru a-și evacua cetățenii. Postul de televiziune „Al Hadath” a relatat cã în urma atacului un francez a fost rănit în apropierea clădirii misiunii diplomatice franceze.

Purtătorul de cuvânt oficial al forțelor militare franceze a emis un comunicat de presă privind atacul, din care reiese cã acesta s-a produs cu avioane în timp ce convoiul umanitar se deplasa de la Bahri către Omdurman. Forțele militare franceze spun că atacul a reprezentat o încălcare flagrantă a dreptului internațional și umanitar.

De cealaltã parte, combatanţii sudenezi se învinuiesc reciproc pentru atacul împotriva convoi de evacuare al ambasadei Franței, dar şi-au reafirmat angajamentul de a respecta armistițiul declarat și de a redeschide coridoare umanitare pentru a facilita circulația cetățenilor străini.

Totuşi, din cauza luptelor, mulţi cetãţeni francezi nu au putut fi evacuaţi şi nu au putut ajunge la punctul de întâlnire stabilit de Ambasada Franţei, iar de situaţia lor nu se mai ştie nimic deoarece comunicaţiile online s-au întrerupt.

Ministrul Afacerilor Externe al Franței, Catherine Colonna, a transmis un mesaj de solidaritate și sprijin cetățenilor francezi din Sudan: „Fiți siguri că toate serviciile de stat sunt mobilizate pentru siguranța dumneavoastră. Urmați cu atenție instrucțiunile Ambasadei și ale Centrului de Criză al Ministerului.

Ministerul de Externe și Ministerul Forțelor Armate de la Paris au anunțat cã în ciuda situaţiei tensionatã din Sudan vor continua sã coordoneze operațiunea de evacuare rapidă a personalului diplomatic francez şi european și a cetățenilor francezi şi de alte naţionalitãţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...