Reciclare: Prima localitate din România care înființează puncte de colectare a măştilor utilizate de populaţie

Staţiunea Sinaia devine prima localitate din România care a amenajat locuri speciale de colectare a măştilor sanitare folosite de populaţie în timpul pandemiei de COVID-19.

Localnicii şi turişti au la dispoziţie, începând de luna aceasta, 13 zone din oraş unde pot arunca măştile folosite, acestea urmând să fie reciclate în cadrul unui proiect derulat de autoritatea locală în împreună cu o organizaţie neguvernamentală şi cu un partener comercial, conform news.ro.

Cutiile de colectare a măştilor sunt amplasate în 13 puncte din Sinaia, precum Primăria, Muzeul Peleş, Cazinoul Sinaia, Muzeul Ştirbey, dar şi în unităţi de învăţământ, precum Colegiul Mihai Cantacuzino, urmând ca numărul locurilorsă fie extins pe parcursul acestui an, conform unui comunicat de presă transmis miercuri de Asociaţia ”Oraşul Meu, Culorile Mele”, partener în proiect.

Iniţiatorii estimează că aproximativ o jumătate de milion de măşti sanitare care ar fi ajuns în mediul înconjurător vor fi astfel colectate la Sinaia și reciclate.

În zonele special amenajate pot fi colectate măştile de plastic de unică folosinţă, măştile FFP2 (N95), măştile FFP3 şi măştile chirurgicale, dacă acestea nu provin dintr-un mediu medical. Nu vor putea fi colectate măşti din material textil, confecţionate acasă sau alte articole de protecţie, deşeuri periculoase (ascuţite, inflamabile, reactive, corozive, toxice, infectate sau patogene), deşeuri medicale, baterii, recipiente sub presiune sau sticlă spartă, precizează asociaţia.

Programul de Mediu al Organizaţiei Naţiunilor Unite UNEP susţine că manipularea în condiţii de siguranţă şi eliminarea finală a deşeurilor medicale rezultate în perioada pandemiei este un element esenţial, în contextul în care că 75% din măştile folosite, precum şi alte deşeuri legate de pandemia de coronavirus, vor ajunge în gropi de gunoi sau în apele mărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...