Recolta de cereale a Ucrainei s-ar putea reduce la jumătate, anunță Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, avertizează că recolta de cereale ar putea să se reducă la jumătate, în acest an, față de volumele obișnuite, din cauza războiului, ceea ce înseamnă undeva la 40 milioane de tone.

Liderul ucrainean a arătat într-o declaraţie pe Twitter că „principalul obiectiv” al ţării este acela de a preveni o criză alimentară globală, fiind cautate și alte modalităţi de a livra cereale, potrivit Mediafax.

După cum se știe, Ucraina, care este un furnizor global de cereale, are probleme să-și livreze exporturile de mărfuri, din cauza  blocadei navale ruseşti la porturile ucrainene de la Marea Neagră.

Ucraina ocupă locul 5 mondial în producţia de cereale, după Uniunea Europeană, Rusia, Statele Unite şi Canada, potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Alimentaţie şi Agricultură.

În 2021, Ucraina a avut o producție record de 86 milioane tone cereale, din care 42 milioane tone de potumb și 33 milioane tone de grâu. Din aceasta, au mers la expor peste 22 de milioane de tone de porumb, 18,5 milioane de tone de grâu și aproape 6 milioane de tone de ovăz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...