Recomandarea OMS: Al doilea rapel anti Covid, persoanelor cu risc mai mare de infectare

Persoanelor care sunt mai expuse riscului de infectare cu virusul Sars-Cov-2  li se recomandă a doua doză de rapel pentru întărirea imunității, transmite Organizația Mondială a Sănătății, (OMS) informează AFP.

Joachim Hornbach, consilier principal al OMS, a declarat într-o conferință de presă că această recomandare are ”la bază observaţiile în ceea ce priveşte slăbirea imunităţii, în special în contextul Omicron”.

Comitetul de experţi al OMS în materie de politică vaccinală (SAGE) a declarat că, după o primă vaccinare, care a constat în general din două doze, şi o primă doză de rapel deja recomandată, grupuri specifice de persoane ar trebui să primească o doză suplimentară.

Inițial, OMS a recomandat  ca toţi adulţii să primească o doză de rapel după patru până la şase luni după o primă serie de vaccinări, alcătuită de asemenea din două doze.

Alejandro Cravioto a precizat însă că recomandarea de a efectua al doilea rapel după patru până la şase luni vizează doar ”populaţia cea mai expusă”.

Nu ”constituie o recomandare generală pentru vaccinarea tuturor adulţilor după primul rapel”, a precizat el.

SAGE a estimat că al doilea rapel ar trebui să vizeze persoanele vârstnice, cele imunodeprimate, femeile însărcinate, precum şi persoanele cu patologii ca: diabet, hipertensiune, boli cardiace, pulmonare, renale.

De asemenea, personalul din domeniul sanitar, indiferent de vârstă ar trebui să primească doza suplimentară, a declarat Cravioto, insistând asupra necesităţii de a ”ne proteja sistemele sanitare”.

Pentru moment, aceste recomandări referitoare la rapel vizează vaccinurile disponibile şi dezvoltate pentru a combate tulpina iniţială a Sars-Cov-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...