Recompensă de cinci milioane de dolari pentru orice informație despre fratele lui El Chapo

Departamentul de Stat al SUA a anunţat că oferă până la cinci milioane de dolari pentru orice informaţie care duce la capturarea lui Aureliano Guzman Loera, fratele celebrului traficant de droguri mexican ”El Chapo”, informează AFP.

Aureliano Guzman Loera, fratele fostului lider al cartelului din Sinaloa, Mexic,  Joaquin “El Chapo’” Guzman, este acuzat alături de fraţii Ruperto Salgueiro Nevarez, Jose Salgueiro Nevarez şi Heriberto Salgueiro Nevarez de trafic internaţional de droguri.

Statul Sinaloa,situat  în nord-vestul Mexicului, a fost mult timp un centru pentru contrabanda cu marijuana şi mac în ţară.

Unul dintre actele de acuzare ale Departamentului de Justiţie american se referă la traficul de fentanil, responsabil pentru miile de decese prin supradoză înregistrate în Statele Unite în fiecare an.

Recompensa poate ajunge până la cinci milioane de dolari pentru fiecare dintre cei patru acuzaţi.

Joaquin Guzman, supranumit ”El Chapo”, în vârstă de 64 de ani, a fost condamnat în iulie 2019 la închisoare pe viaţă, după un proces desfăşurat în condiţii de înaltă securitate.

Cel care a fost numit cel mai puternic traficant de droguri din lume până la extrădarea sa în Statele Unite, în 2017, îşi execută pedeapsa într-o închisoare de înaltă securitate din Colorado.

Emma Coronel Aispuro, soția celebrului „El Chapo”, a fost arestată și ea, la începutul anului, de autoritățile americane, fiind suspectată pentru trafic de droguri.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

”Regizori” de accidente auto, saltati de mascati! Prejudiciu de zeci de mii de euro

”Regizori” de accidente auto, săltați de mascați! Prejudiciu de zeci de...

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș au destructurat o rețea infracțională specializată în regizări de accidente auto. Șapte persoane au fost reținute. Oamenii legii...
Miliardari rusi scoși de pe lista persoanelor sanctționate de UE

Miliardari ruși apropiați de Putin, scoși de pe lista celor sancționați...

Doi oameni de afaceri ruşi au fost scoși de pe lista persoanelor sancţionate de Uniunea Europeană din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. Doi miliardari...