Record mondial. Premiul cel mare al loteriei americane a ajuns la 1,9 miliarde de dolari

Jackpotul loteriei americane Powerball a urcat până la 1,9 miliarde de dolari – un nou record mondial. Marele premiu nu a mai fost câștigat de 40 de extrageri. Precedentul jackpot care a stabilit un record mondial a fost înregistrat în anul 2016, când marele premiu de 1,59 miliarde de dolari a fost împărţit între trei câştigători ai loteriei Powerball.

Jackpotul loteriei americane Powerball a urcat până la 1,9 miliarde de dolari – un nou record mondial – înaintea extragerii de luni seară, după ce niciun bilet nu a fost desemnat câştigător la extragerea de sâmbătă, informează BBC.

Această loterie din categoria „premium” nu a mai avut un câştigător de peste trei luni, după 40 de extrageri consecutive.

Şansa de a câştiga jackpotul extragerii de luni seară este de 1 la 292,2 milioane, potrivit reprezentanţilor Powerball.

Precedentul jackpot care a stabilit un record mondial a fost înregistrat în anul 2016, când marele premiu de 1,59 miliarde de dolari a fost împărţit între trei câştigători ai loteriei Powerball.

Extragerea de luni seară este programată cu puţin timp înainte de miezul nopţii – ora 23:30 pe coasta estică a Statelor Unite (04:30 GMT, marţi).

Deşi nimeni nu a câştigat jackpotul extragerii de sâmbătă seară, au existat totuşi 16 participanţi care au ghicit cinci din cele şase numere norocoase şi au câştigat fiecare 1 milion de dolari. Posesorul unui alt bilet – cumpărat în Kentucky – a câştigat 2 milioane de dolari, iar 219 bilete cumpărate în diverse zone din Statele Unite vor fi premiate cu câştiguri de 50.000 de dolari, în timp ce alţi 51 de participanţi vor primi 150.000 de dolari.

Un singur alt jackpot din istoria loteriei Powerball a ajuns la un prag de 41 de extrageri consecutive. Acea extragere din 2021 s-a încheiat cu un câştigător din California, care a primit aproape 700 de milioane de dolari.

Biletele la loteria Powerball costă 2 dolari fiecare, iar câştigătorul are posibilitatea de a opta pentru plata unei sume unice – estimată la 929 de milioane de dolari pentru extragerea de luni seară.

Câştigătorii pot să opteze şi pentru posibilitatea de a primi întregul jackpot în plăţi anuale întinse pe durata a 29 de ani, însă aproape toţi câştigătorii aleg să primească o sumă mai mică decât jackpotul în sine, dar care le este plătită o singură dată.

La loteria Powerball, creată în 1992, participă 45 dintre cele 50 de state americane, inclusiv capitala Washington şi teritoriile americane Puerto Rico şi Virgin Islands.

Pentru a câştiga jackpotul, jucătorii trebuie să ghicească toate cele şase numere puse în joc la fiecare extragere.

Dacă mai mulţi jucători aleg aceeaşi combinaţie de numere desemnată câştigătoare la o extragere, atunci ei trebuie să împartă marele premiu.

Precedentul jackpot al loteriei Powerball a fost câştigat pe 3 august, când proprietarul biletului norocos a optat pentru a primi suma unică de 206,9 milioane de dolari.

În luna iulie, un bilet vândut de cealaltă loterie majoră americană, Mega Millions, i-a adus posesorului său din Illinois suma de 1,34 miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Câteva explicații pentru fanii fotbalului care se vor uita la meciul...

Azi e zi de meci! Stejarii vor întâlni Africa de Sud la Cupa Mondială de rugby, un meci gală pentru selecționata noastră. Probabil că mulți...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...