Record nedorit: O țară a înregistrat 78.761 noi cazuri de coronavirus în doar 24 de ore

După o primăvară în care creșterea numărului de cazuri de COVID-19 părea să nu poată fi stăvilită, luna august vine cu noi recorduri nedorite.

India a raportat duminică 78.761 noi cazuri de coronavirus în 24 de ore. Conform AFP, acesta este un nou record mondial.

Precedentul record fusese stabilit la 17 iulie de SUA, care înregistraseră 77.638 noi contagieri.

India este acum, oficial, cea de-a treia ţară cu cele mai multe cazuri de coronavirus, după SUA şi Brazilia, cu 3,5 milioane de persoane infectate cu COVID-19. În total, 63.000 de persoane au murit de această boală în India.

Tristul record intervine la o zi după ce guvernul a anunţat o nouă flexibilizare a restricţiilor adoptate în martie pentru a combate epidemia.

Decizia a fost determinată de încercarea de a relansa economia, în condiţiile în care milioane de persoane şi-au pierdut locul de muncă.

Ministerul de Interne a anunţat că, începând din septembrie, adunările de până la 100 de persoane vor fi din nou autorizate pentru evenimentele de tip cultural, sportiv sau politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...