Record: O femeie a făcut Covid-19 de două ori în doar 20 de zile

O femeie, angajată în domeniul sanitar, în vârstă de de 31 de ani, a făcut Covid de două ori în decurs de 20 de zile – cel mai scurt interval cunoscut între infecții, susțin cercetătorii spanioli, transmite BBC.

Testele confirmă că femeia a fost infectată cu două variante ale noului coronavirus: Delta, la sfârșitul lunii decembrie, și Omicron, în luna ianuarie. Ceea ce arată că, deși faci Covid înainte, totuși te poți reinfecta, chiar dacă ești complet vaccinat, spun cercetătorii.

Femeia nu a dezvoltat niciun simptom după primul test PCR pozitiv, dar după mai puțin de trei săptămâni, ea prezenta febră și tuse, ceea ce a determinat-o să facă un alt test. Analiza testelor a evidențiat că pacienta a fost infectată cu două tulpini diferite de coronovirus.

Autoarea studiului, dr. Gemma Recio, a subliniat la Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase: „Cu alte cuvinte, persoanele care au avut Covid-19 nu pot presupune că sunt protejate împotriva reinfectării, chiar dacă au fost complet vaccinate”.

Potrivit BBC, în Marea Britanie, reinfectările necesită 90 de zile între testele pozitive.

Pe baza acestei definiții, oficialii din domeniul sănătății spun că aproape 900.000 de persoane au fost potențial infectate de două ori cu Covid până la începutul lunii aprilie.

Este dificil de stabilit numărul exact al reinfectărilor, deoarece numai secvențierea întregului genom poate confirma că infecțiile sunt cauzate de tulpini diferite și foarte puține teste pozitive trec prin acest proces.

Oamenii de știință prevăd că, în cele din urmă, toată lumea va face Covid de două ori și, probabil, de multe ori de-a lungul vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...