Rectificare GCS: Rata infectărilor Covid-19 din Ilfov, dublă față de raportarea inițială

Grupul de Comunicare Strategică a venit cu o rectificare a ultimului bilanț după ce Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a calculat greșit incidența cazurilor de infectări cu noul coronavirus.

Cei de la Direcţia de Sănătate Publică Ilfov spun că a existat „o eroare în programul informatic”.

Valoarea ratei de infectare din județul Ilfov care a fost raportată în raportul GCS a fost inițial de 3,41 cazuri la mie.

Valoarea reală este însă de 6,89 cazuri/1000 de locuitori, aproape dublă

„Ca urmare a constatării scăderii incidenţei din judeţul Ilfov, în data de 29.11.2020 a fost efectuată o verificare a datelor introduse în baza DSP Ilfov şi utilizate la calculul incidenţei zilnice”, se arată într-un comunicat al DSP Ilfov.

„În urma verificării efectuate s-a constatat existența unei erori în programul informatic utilizat la calculul incidenței, eroare care a fost remediată în cursul zilei. După recalcularea datelor se constată că incidența la nivelul județului Ilfov este de 6,89 cazuri la 1000 de locuitori”, mai spune DSP.

Localități din Ilfov carantinate

Opt localităţi din judeţul Ilfov au intrat în carantină săptămâna trecută: Otopeni, Mogoşoaia, Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Popeşti-Leordeni, Chiajna şi Bragadiru.

Înafară de cele enumerate, se mai află în carantină Clinceni şi Berceni.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole