Recunoaștere facială: Ce vor face patru academii de poliție și navale din România, Bulgaria și Cehia cu studenții

O platformă electronică ce va permite recunoașterea și identificarea facială este dezvoltată de patru academii de poliție și navale din România, Bulgaria și Cehia. Declarația îi aparține șefului adjunct al Academiei Navale din Varna „Nikola Vaptsarov” (NVNA), comandantul Nikolai Velikov, care este șeful programului FAST din partea Bulgariei.

În afară de NVNA, la program participă și Academia de Poliție din Cluj-Napoca (România), Colegiul de Poliție din Holýšov (Cehia), Academia Navală din Constanța și o companie de IT, transmite Proto Thema, citată de Rador.

Fondurile pentru implementarea proiectului (circa 200.000 de euro) sunt asigurate în cadrul programului Erasmus+, a explicat comandantul Velikov. El a subliniat că platforma de recunoaștere facială va fi folosită când va avea loc admiterea studenților în academii, iar candidații vor susține interviuri de la distanță. După cum a subliniat el, actualizările viitoare vor viza examenele online astfel încât să existe siguranța că nu vor fi încercări de fraudare din partea studenților.

Când va fi gata platforma, vor fi informate despre aceasta și alte organizații de poliție și de instruire militară din Bulgaria care o vor putea folosi, a adăugat comandantul Velikov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...