Recuperarea mișcării brațelor în cazul pacienților cu AVC

Pentru prima dată, a fost testată, cu succes, pe pacienți care au supraviețuit unui accident vascular cerebral stimularea electrică a acelei regiuni a măduvei spinării care controlează brațul și mâna.

Este vorba de doi pacienți cu accident vascular cerebral, care în urma acestei metode au reușit să-și mobilizeze brațul și mâna și să efectueze activități ușoare, transmite Futura Sante.

Cercetătorii americani au dezvoltat o neurotehnologie care stimulează măduva spinării și permite recuperarea mișcării brațelor și mâinilor în cazul persoanelor care au fost afectate de un accident vascular cerebral (AVC).

Rezultatele în cazul a doi pacienți participanți la această premieră medicală  au fost publicate în revista Nature Medicine.

Timp de 29 de zile, pacienții au avut implantat de-a lungul gâtului electrozi subțiri, metalici, țintind celulele nervoase ale măduvei spinării (rădăcinele spinale C3 până la T1), pentru a crește excitația neuronilor motori ai brațului și mâinii.  

Stimularea a permis îmbunătățirea forței și vitezei mișcărilor. De exemplu, pacienții au putut să deschidă și să închidă complet pumnul, să ridice brațele deasupra capului și să folosească tacâmurile, activități banale, dar care deveniseră imposibil de realizat din cauza accidentului vascular cerebral.

”Dar poate mai interesant este că am observat că, după câteva săptămâni de folosire, unele din aceste activități recuperate persistă chiar și atunci când stimularea este dezactivată, ceea ce lasă să se întrevadă piste interesante pentru viitorul terapiilor post-AVC”, subliniază co-autorul principal al acestui studiu Marco Capogrosso, profesor de chirurgie neurologică la Universitatea din Pittsburgh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...