Refacerea patinoarului Mihai Flamaropol mai înghite 25 de milioane de lei

La jumătate de an de când a fost aprobat bugetul pentru refacerea patinoarului Mihai Flamaropol din București, indicatorii tehnico-economici ai investiției se modifică. Nu doar că nu se ieftinește, dar suma suplimentară este una consistentă: 25 de milioane de lei.

Dacă în 2013, Oprescu se lăuda cu un patinoar ridicat cu 25 de milioane de euro, în noiembrie 2022 Primăria Generală a Municipiului București a aprobat un buget de 227,5 milioane lei, adică 46 de milioane de euro.

Suma finală este însă aproape dublă față de cea estimată în 2013.

Conform GSP, până la începutul anului, în patinoar au fost investiți deja 6 milioane de euro.

„Valoarea restului rămas de executat a fost actualizat cu indicele de cost în construcții pentru reparații capitale de 176,5% publicat pe site-ul INS în luna august 2022”, se arată în proiectul de modernizare trecut de vot.

Nu avea deloc să fie ultima majorare: pe ordinea de zi de astăzi a ședinței Consiliului General al Muncipiului Bucureşti este prevăzută modificarea indicatorilor tehnico-economici la nivelul a 252 milioane lei.

Durata de realizare a investiției rămâne în continuare de 24 luni din momentul reluării lucrărilor, municipalitatea sperând la o inaugurare în 2025.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...