Referendum de demitere a unui primar PNL. Edilul ocupă funcția de 18 ani

După 18 ani în care a condus destinele comunității, un primar trebuie să treacă testul unui referendum de demitere, după ce l-a trecut timp de aproape două decenii pe cel electoral.

Duminică, locuitorii din comuna Dumbrăvița, județul Brașov, sunt chemați la urne pentru a vota la referendumul de demitere a primarului PNL, Popa Zachiu.

Referendumul, inițiat de USR, este o premieră în județul Brașov.

Din totalul de 5.140 de locuitori ai comunei, 4.083 au drept de vot, iar minim 1.225 trebuie să fie prezenți la referendum pentru validare. Demiterea primarului se consfințește cu votul a jumătate plus unu din cei prezenți la referendum.

Timp de cinci luni de la finalizarea obținerii numărului de semnături, primarul a încercat să tergiverseze în instanță procedura de organizare, dar USR a avut câștig de cauză, obținând trei victorii în instanță împotriva sa.

„Pare ireal, dar în anul 2022, noi încă ne punem problema că nu avem canalizare, drumuri, creșă, școli sau grădinițe unde copiii noștri să fie în siguranță și să învețe în condiții decente. Popa Zachiu nu a făcut absolut nimic pentru dezvoltarea comunei noastre, deși este primar de 18 ani!”, a declarat liderul USR Dumbrăviţa, Viorel Strâmtu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...