Referendum de demitere a unui primar PNL. Edilul ocupă funcția de 18 ani

Publicat: 19 iun. 2022, 08:55, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Referendum de demitere a unui primar PNL. Edilul ocupă funcția de 18 ani

După 18 ani în care a condus destinele comunității, un primar trebuie să treacă testul unui referendum de demitere, după ce l-a trecut timp de aproape două decenii pe cel electoral.

Duminică, locuitorii din comuna Dumbrăvița, județul Brașov, sunt chemați la urne pentru a vota la referendumul de demitere a primarului PNL, Popa Zachiu.

Referendumul, inițiat de USR, este o premieră în județul Brașov.

Din totalul de 5.140 de locuitori ai comunei, 4.083 au drept de vot, iar minim 1.225 trebuie să fie prezenți la referendum pentru validare. Demiterea primarului se consfințește cu votul a jumătate plus unu din cei prezenți la referendum.

Timp de cinci luni de la finalizarea obținerii numărului de semnături, primarul a încercat să tergiverseze în instanță procedura de organizare, dar USR a avut câștig de cauză, obținând trei victorii în instanță împotriva sa.

„Pare ireal, dar în anul 2022, noi încă ne punem problema că nu avem canalizare, drumuri, creșă, școli sau grădinițe unde copiii noștri să fie în siguranță și să învețe în condiții decente. Popa Zachiu nu a făcut absolut nimic pentru dezvoltarea comunei noastre, deși este primar de 18 ani!”, a declarat liderul USR Dumbrăviţa, Viorel Strâmtu.