Referendum pentru aderarea regiunii ucrainene Herson la Rusia

Administrația numită de armata rusă pe teritoriul ocupat al regiunii ucrainene Herson a declarat că în regiune va avea loc un „referendum” privind o posibilă aderare la Rusia. Anunțul a fost făcut de Kirill Stremousov, numit de ruși în administrația de ocupație din regiunea Herson, susține agenția ucraineană de știri Ukrainski Novini.

„Desigur, va fi un plebiscit, pentru a vedea voința poporului… Va fi probabil un referendum pe teritoriul regiunii Herson, privind autodeterminarea”, a declarat el într-un interviu acordat presei ruse.

Stremousov nu a precizat când a fost planificat așa-numitul „referendum” și nu a oferit nici detalii despre aplicarea sa.

Potrivit acestuia, se presupune că nu mai există nicio putere legislativă pe teritoriul regiunii Herson, așa că s-a decis crearea unui „consiliu public”.

Colaboratorul a spus că acest „consiliul public” ar reprezenta locuitorii din regiune, iar membrii săi vor lua decizii provizorii.

La începutul lunii, Duma de Stat a Federației Ruse a admis că aderarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei la Rusia ar putea avea loc înainte de sfârșitul verii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...