Referendum pentru construirea unei universităţi chineze în Budapesta

Gergely Gulyás, şeful Oficiului premierului ungar, susţine ideea ca cetăţenii capitalei ungare să poată să decidă în cadrul unui referendum dacă vor sau nu construirea Universităţii Fudan, după ce condiţiile privind investiţiile vor fi cunoscute.

Gergely Gulyás a vorbit despre această temă pentru publicaţia online mandiner.hu. Politicianul ungar a precizat că problema universităţii chineze într-o formă adecvată dezbaterii publice deocamdată nu există, o decizie în acest sens poate fi luată probabil peste un an şi jumătate, când vor exista planuri şi condiţii financiare clare.

Pancarte cu mesajul „Trădare”

Mii de maghiari, dintre care unii arborau pancarte cu mesajul „Trădare”, au protestat în acest weekend împotriva planurilor de deschidere a universităţii chineze la Budapesta, potrivit Reuters. Circa 10.000 de persoane au participat la marşul de protest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...