Marea Britanie: Raport parlamentar foarte sever cu Boris Johnson în privința gestionării pandemiei

Un raport parlamentar susține că întârzierea în luarea de decizii radicale au făcut din Marea Britanie o țară afectată în mod particular de coronavirus, înregistrând aproape 138.000 de decese, scrie 20 Minutes și AFP.

Criticile sunt puternice și vizează echipa premierului Boris Johnson. Raportul parlamentar, publicat marți, afirmă că guvernul britanic și consilierii săi științifici au comis erori și au întârziat măsurile necesare pentru a controla pandemia de coronavirus la începutul acesteia.

Potrivit raportului, acesta este un eșec, unul dintre cele mai mari în materie de sănătate publică, pe care Regatul Unit l-a cunoscut vreodată.

Raportul, realizat de două comisii parlamentare după luni de audieri, afirmă că guvernul lui Boris Johnson a optat în mod deliberat pentru o abordare graduală și progresivă, în locul  unor măsuri mai radicale. Această eroare a făcut din Regatul Unit una dintre țările cele mai afectate din Europa de coronavirus, cu aproximativ 138.000 de decese.

Este ”uimitor” că guvernului i-a trebuit atât timp pentru a înțelege că era necesară o carantină completă, susțin parlamentarii, care dispun de probe importante, așa cum este un model al Imperial College London, care susținea că era inevitabilă carantina pentru a evita a 500.000 de decese.

Tabloul nu este totuși complet negru.  S-au făcut greșeli mari, dar sunt și mari reușite, așa cum este programul de vaccinare, au susținut, într-o declarație comună Greg Clark și Jeremy Hunt, președinții celor două comisii parlamentare care au întocmit raportul. Potrivit acestora, este esențial să tragem învățăminte pentru a fi performanți în modul de gestionare în continuare a pandemiei.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole