Regele Charles al III-lea a primit 7.000 de scrisori, după anunțul privind diagnosticul de cancer

Publicat: 26 feb. 2024, 06:15, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Regele Charles al III-lea a primit 7.000 de scrisori, după anunțul privind diagnosticul de cancer
foto: revista Magazin

Palatul Buckingham publică un video cu monarhul britanic și numeroasele scrisori cu mesaje de susținere adresate în ultimele săptămâni.

Regele Charles al III-lea a primit peste 7.000 de scrisori de susținere după anunțul legat de boala de care suferă, făcut la începutul acestei luni, transmite BFMTV.  

Palatul Buckingham, care a făcut cunoscut numărul acestor scrisori, dă publicitățiii un video cu monarhul britanic care preia aceste mesaje de încurajare. O selecție a acestor scrisori i-a  fost transmisă regelui într-una dintre ”cutiile roșii”, care îi permit să fie la curent cu activitățile regatului și ale Commonwealth-ului

Palatul Buckingham precizează că mai mulți semnatari ai acestor scrisori îi împărtășesc monarhului propriile lor experiențe legate de cancer. Fragmente din unele scrisori sunt prezentate în video. În una dintre ele, cu scris copilăresc, se poate citi: „Nu renunța niciodată. Fii curajos. Nu-ți cere prea mult. Și revino-ți repede!”

Conform Palatului Buckingham, regele Charles al III- lea este impresionat de numărul mare al mesajelor de ”încurajare”.

În ziua de 15 februarie, Palatul a anunțat că regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer, în urma unui intervenții chirurgicale pentru hipertrofie benignă de prostată. Potrivit anunțului, nu este vorba despre un cancer al prostatei în acest diagnostic, dar nu au fost precizate stadiul bolii și tipul tratamentui administrat.

Deși o parte dintre angajamente au fost amânate, totuși monarhul se implică în unele activități, în special pentru a-l primi în fiecare săptămână pe premier. Săptămâna trecută, miercuri, în cadrul acestei întâlniri săptămânale, prima audiență la palatul Buckingham după anunțul privind boala sa – Charles al III-lea i-a mărturisit lui Rishi Sunak că numeroasele mesaje de susținere primite l-au „emoționat până la lacrimi”.