”Regele cocainei”, traficantul Evelin Banev, s-a predat la Sofia

Publicat: 24 iun. 2024, 17:09, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
”Regele cocainei”, traficantul Evelin Banev, s-a predat la Sofia
cocaină droguri Evelin Banev predare

Evelin Banev, alias „Brendo”, considerat ”regele cocainei”,  unul dintre cei mai căutați traficanți de droguri bulgari, s-a predat în cursul dimineții de luni, 24 iunie, la Sofia, a transmis Ministerul bulgar de Interne.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului bulgar de Interne a precizat că traficantul de droguri Evelin Banev ”face obiectul unui mandat de urmărire internațional” și , ”s-a prezentat de bună voie”.

Evelin Banev, în vârstă de 59 de ani, apare, în imaginile făcute publice  pe Faceboolk de site-ul de știri flagman.bg., ras în cap,  însoțit de avocatul său, Petar Zafirov, îndreptându-se spre intrarea în penitenciarul din Sofia.

Avocatul Zafirov, a declarat că ”Banev se predă pentru a executa pedeapsa pronunțată împotriva lui”.

Traficantul de droguri bulgar are la activ mai multe condamnări. În anul 2013, în Bulgaria, a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru că a făcut parte dintr-o rețea de spălare de bani. Cinci ani mai târziu, sentința a fost redusă la șase ani de către Curtea Supremă a Bulgariei.

Totuși, traficantul a reușit performanța de a nu sta nici măcar o zi după gratii, profitând de o punere în libertate pentru a pleca din Bulgaria. Banev mai reușește să scape și în 2021. În septembrie 2021, este arestat în Ucraina, dar a fost eliberat rapid de autoritățile din această țară, având cetățenie ucraineană.

În anul 2017, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în Italia, fiind găsit vinovat de aducerea a 40 de tone de cocaină din America Latină în folosul grupării Ndrangheta, între 2004 și 2007. Banev a fost condamnat și în România la 10 ani și șase luni de închisoare.

Fiica traficantului de droguri a fost răpită în martie 2013, când avea 10 ani, chiar din fața domiciliului dintr-o suburbie de lux a Sofiei. După 47 de zile, fetița a fost eliberată în urma achitării  în condiții misterioase a  unei răscumpărări.