Regele Harald al Norvegiei, spitalizat din nou din cauza unei infecții

Regele Harald al Norvegiei, în vârstă de 86 de ani, a fost din nou spitalizat din cauza unei infecții și nu va fi în măsură să-și îndeplinească funcțiile oficiale ”timp de câteva zile”, a anunțat luni palatul regal, transmite AFP.  

”Majestatea sa regele este bolnav și a fost internat în spitalul național”, la Oslo, a transmis palatul într-un comunicat.

În ultimii ani, suveranul aflat pe tron de 32 de ani, a avut mai multe probleme de sănătate. Acum, suferă de o infecție care trebuie tratată și va rămâne în spital câteva zile. ”Starea sa de sănătate este staționară”, se precizează în comunicat.

În august și decembrie anul trecut, regele Harald a mai fost spitalizat tot pentru infecții. El a fost internat, în ultimii ani, în mai multe rânduri pentru Covid, operație la genunchi, la inimă, tulburări de respirație…

Regele Harald este sportiv și un skipper recunoscut. Și cu toate problemele de sănătate, el a refuzat să abdice.

La sfârșitul săptămânii trecute, fiul său, prințul moștenitor, Haakon, și soția sa, Mette-Marit, au reprezentat familia regală norvegiană la încoronarea regelui Charles al III-lea și a reginei Camilla, la Londra.

Spitalizarea regelui Harald generează întrebări privitoare la participarea la vizita de stat a președintelui italian, Sergio Mattarella, așteptat joi și vineri, în Norvegia.

”Nu există modificări în programul său, cel puțin deocamdată”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al palatului, Sven Gjeruldsen.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...