Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii apare pentru prima dată pe coperta revistei Vogue (FOTO)

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii apare pe coperta British Vogue în numărul de aprilie.

Apariția reginei în revista de reprezintă un omagiu adus Jubileului de Platină al monarhului din acest an, scrie Reuters.

Fotografia aleasă pentru o copertă o prezintă pe regina Elisabeta a II-a a tânără.  Poza alb-negru a fost făcută de fotograful Antony Armstrong-Jones în primii ani ai domniei sale de 70 de ani.

Armstrong-Jones, care a murit în 2017, a fost căsătorit cu sora reginei Elizabeth, Prinţesa Margaret, între anii 1960 şi 1978.

Este prima dată când suverana apare pe coperta revistei Vogue. Anterior, revista a mai publicat ilustraţii care au marcat căsătoria reginei cu Prinţul Phillip în 1947 şi Jubileul de Argint din 1977.

„Vogue aduce un omagiu special Majestăţii Sale Regina, privind în urmă la propria sa relaţie unică cu Monarhul în timpul celor şaptezeci de ani petrecuţi pe tron”, a transmis revista într-un comunicat.

Numărul, care va fi la vânzare din 29 martie, prezintă un al doilea cover care o înfăţişează pe actriţa din „The Queen’s Gambit” Anya Taylor-Joy, purtând o replică a Diademei de stat George IV.

Cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, regina Elisabeta, care împlineşte 96 de ani în aprilie, şi-a marcat Jubileul de Platină în februarie. Guvernul plănuieşte patru zile de evenimente în onoarea sa în perioada 2-5 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...