Regina Elisabeta a II-a mărturiseşte că îi este greu ”să se mişte”

Publicat: 18 feb. 2022, 00:03, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Regina Elisabeta a II-a mărturiseşte că îi este greu ”să se mişte”

Regina Elisabeta a II-a a mărturisit că îi este greu ”să se mişte”, la primul său angajament public după o întâlnire, în urmă cu opt zile, cu prinţul Charles, testat după aceea pozitiv Covid-19, relatează AFP.

Elisabeta a II-a i-a primit miercuri pe generalul-maior Eldon Millar, însăcrinat cu legătura între regină şi Forţele armate, şi pe predecesorul acestuia, contraamiralul James Macleod, la castelul Windsor, la aproximativ 40 de kilometri de Londra, principala reşedinţă a suveranei. Într-o înregistrare video a întâlnirii, regina apare primindu-i în picioare, zâmbind, purtând o rochie cu model şi cu un baston în mână.

A petrecut o noapte la spital în toamnă

Aşa cum puteţi vedea, abia mă pot mişca”, spune ea, arătându-şi piciorul şi mâna stângă. Potrivit agenţiei britanice de presă PA, regina suferă de o uşoară ”rigiditate”. În pofida acestei dificultăţi, această apariţie a suveranei, în vârstă de 95 de ani, care a petrecut o noapte la spital în toamnă, dintr-un motiv niciodată precizat, transmite astfel un nou semnal mai degrabă liniştitor cu privire la starea sănătăţii acesteia, într-un context încărcat pentru monarhia britanică.