Regina Elisabeta a II-a mărturiseşte că îi este greu ”să se mişte”

Regina Elisabeta a II-a a mărturisit că îi este greu ”să se mişte”, la primul său angajament public după o întâlnire, în urmă cu opt zile, cu prinţul Charles, testat după aceea pozitiv Covid-19, relatează AFP.

Elisabeta a II-a i-a primit miercuri pe generalul-maior Eldon Millar, însăcrinat cu legătura între regină şi Forţele armate, şi pe predecesorul acestuia, contraamiralul James Macleod, la castelul Windsor, la aproximativ 40 de kilometri de Londra, principala reşedinţă a suveranei. Într-o înregistrare video a întâlnirii, regina apare primindu-i în picioare, zâmbind, purtând o rochie cu model şi cu un baston în mână.

A petrecut o noapte la spital în toamnă

Aşa cum puteţi vedea, abia mă pot mişca”, spune ea, arătându-şi piciorul şi mâna stângă. Potrivit agenţiei britanice de presă PA, regina suferă de o uşoară ”rigiditate”. În pofida acestei dificultăţi, această apariţie a suveranei, în vârstă de 95 de ani, care a petrecut o noapte la spital în toamnă, dintr-un motiv niciodată precizat, transmite astfel un nou semnal mai degrabă liniştitor cu privire la starea sănătăţii acesteia, într-un context încărcat pentru monarhia britanică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...