Regina Elisabeta a II-a speră ca în viitorul său an jubiliar de platină să privească cu încredere spre viitor (Video)

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a declarat sâmbătă că speră că viitorul său an jubiliar de platină, care începe în februarie şi va marca cei 70 de ani de domnie, să fie o şansă pentru ca oamenii ”să mulţumească pentru schimbările enorme din ultimii 70 de ani, sociale, ştiinţifice şi culturale, şi, de asemenea, să privească cu încredere spre viitor”.

În vârstă de 95 de ani, Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh care a domnit cel mai mult în istoria Marii Britanii, după ce în 2015 a depăşit-o pe stră-străbunica sa, regina Victoria, scrie Reuters.

Regina a făcut această declaraţie într-un mesaj de Crăciun preînregistrat, neobişnuit de personal, adresat naţiunii, în care a vorbit şi despre pierderea soţului ei, prinţul Philip.

Monarhul a spus că, deşi Crăciunul este o perioadă de fericire pentru mulţi, poate fi greu pentru cei care au pierdut persoane dragi, iar anul acesta în special a înţeles de ce, după ce l-a pierdut pe Philip, în vârstă de 99 de ani, în aprilie, după 73 de ani de căsnicie.

Regina a spus că ştia că Philip ar fi vrut ca familia sa să se bucure de Crăciun şi că va exista bucurie pentru ei în ciuda absenţei ”râsului său familiar”.

Ea şi-a rostit discursul stând la un birou pe care se afla o fotografie cu ea şi Philip, stând braţ la braţ şi zâmbindu-şi unul altuia. Fotografia a fost făcută în 2007, când cuplul a marcat aniversarea nunţii de diamant.

Pentru această înregistrare, regina şi-a accesorizat ţinuta cu o broşă de safire pe care a purtat-o în luna de miere din 1947 şi pentru portretul realizat cu ocazia Nunţii de Diamant. În timp ce vorbea, pe ecran rulau fotografii cu ea şi Philip în diferite etape ale vieţii lor.

Elisabeta petrece zilele de Crăciun la Castelul Windsor, la vest de Londra, pentru al doilea an consecutiv, o pauză de la tradiţia regală cauzată de pandemia COVID-19 şi nu este de aşteptat să aibă vreo apariţie publică. O sursă de la palat a declarat că acest lucru reflectă o abordare preventivă în condiţiile în care varianta Omicron se răspândeşte rapid.

În contextul în care numărul zilnic de infecţii cu COVID în Marea Britanie a atins recorduri, regina a anulat săptămâna trecută un prânz de dinaintea Crăciunului cu familia sa, tot ca măsură de precauţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole