Reguli noi în București: Program diferențiat pentru angajați (DOCUMENT)

Rata de infectare în municipiul București se menține mare, respectiv de 3,91 raportat la 1.000 de locuitori, motiv pentru care s-a decis prelungirea restricțiilor pentru Capitală.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât luni să se mențină pentru următoarele 14 zile, următoarele măsuri:

  • obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;
  • interzicerea organizării și desfășurării activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;
  • interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;
  • activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
  • interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;
  • suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ, aplicându-se scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții on-line).

Măsurile intră în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de 03.11.2020 până la ora 24.00 a zilei de 16.11.2020. Hotărârea poate fi consultată integral AICI.

Nerespectarea acestor reguli este contravenție și se amendează conform Legii nr.55/2020 (art. 64-70).

Program diferențiat pentru angajații din București

CMBSU a mai discutat în ședința de luni despre aplicarea normei care obligă companiile private sau de stat să analizeze posibilitatea muncii de acasă. În cazul în care nu este posibil, Comitetul propune companiilor să organizeze un program diferențiat pentru angajați astfel încât transportul în comun să nu fie aglomerat.

„Prin măsurile pentru diminuarea impactului tipului de risc se prevede că, în situația în care nu se poate desfășura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu și în vederea evitării aglomerării transportului public, instituțiile și operatorii economici publici și privați organizează programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră”, se mai arată în comunicatul prefecturii.

La nivelul Instituției Prefectului – Municipiul București s-a stabilit ca angajații să înceapă de marți programul de lucru de la ora 07.00, respectiv de la ora 09.00.

Fluxuri de intrare și ieșire în piețele din București

În aceeași ședință, primarul general al Capitalei și primarii sectoarelor au convenit ca administratorii publici ai piețelor agroalimentare, publice și private, să instituie fluxuri de acces, astfel încât, zonele de intrare în piețele agroalimentare să fie separate de zonele de ieșire. Administratorii vor stabili măsuri prin care va fi asigurat un flux de persoane optim care să conducă la respectarea distanței sociale recomandate, de minim 1,5 metri între cumpărători, dar și între cumpărători și comercianți.

Prefectura mai menționează că măsurile restrictive prelungite luni „nu vizează limitarea libertăților și drepturilor acestora, ci sunt menite să îi apere și să îi protejeze”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole