Reguli stricte la turneul de la Roland Garros, în contextul pandemiei

Pentru desfășurarea în bune condiții a turneului de la Roland Garros vor fi puse în aplicare reguli stricte de protecție în contextul pandemiei de coronavirus. Una dintre condițiile pentru care un sportiv să poată intra pe teren este prezentarea a două teste negative pentru Covid-19.

Conform L’Equipe, sportivii care joacă în calificări vor trebui să sosească la Paris cu patru zile înainte și cei care joacă direct pe tabloul principal cu trei zile înainte.

De asemenea, sportivii şi echipele lor vor fi testaţi pentru coronavirus la sosirea la hotel. Aceștia vor avea obligația să rămână izolați în camere până la aflarea rezultatelor. Al doilea test va fi făcut în decurs de 48 de ore după primul test.

Fiecare sportiv va trebui să aibă două teste negative pentru a intra pe teren.

În cazul unui test cu rezultat pozitiv, jucătorul va fi izolat 14 zile şi retras din competiţie. Organizatorii recomandă ca sportivii să nu împartă camerele cu nimeni.

Măştile trebuie purtate tot timpul în afara camerei de hotel, cu excepţia situaţiilor când sportivii joacă sau mănâncă. Acreditările trebuie purtate tot timpul, inclusiv la hotel, iar în toate spaţiile comune trebuie respectată distanţarea fizică.

În cazul în care un sportiv nu se simte bine, acesta are obligația să nu se prezinte la terenul de tenis şi să contacteze echipa medicală.

Toţi sportivii şi stafurile lor vor fi cazaţi în două hoteluri oficiale. Nu va exista cazare privată şi sportivii nu vor fi autorizaţi să părăsească hotelul în alt scop decât cel de a merge la meci sau la antrenament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...