Regulile pentru deschiderea cinematografelor, teatrelor și restaurantelor se stabilesc astăzi

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) se reunește astăzi, 26 august, pentru a dezbate regulile de protecție sanitară pe timpul campaniei electorale și măsurile referitoare la redeschiderea teatrelor, cinematografelor și restaurantelor. Premierul Ludovic Orban a anunțat ieri că acestea ar urma să fie deschise de la 1 septembrie.

Există însă și posibilitatea ca în zonele în care există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile să nu se permită redeschiderea restaurantelor. „Ne vom întâlni cu reprezentanții industriei ospitalității, cu cele patru organizații profesionale din domeniu, și vom lua o decizie care va ține cont și de punctul lor de vedere”, a spus Ludovic Orban, care a arătat că este necesar ca activitatea culturală să fie reluată, ca și activitatea economică în spații închise de tip restaurant, dar nu cu riscul de răspândire a virusului.

La întâlnirea de astăzi vor fi discutate mai multe subiecte: completarea hotărârii de guvern privind starea de alertă, pentru a introduce anumite reguli de desfășurare a campaniei și baza pentru ordinul comun al Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și președintelui Autorității Electorale Permanente cu regulile sanitare de desfășurare a campaniei și de desfășurare a zilei votului; reluarea activității în teatre, cinematografe; reluarea activității în restaurante din spații închise.

Numărul de persoane infectate cu coronavirus a ajuns la 80.390, dintre care aproximativ 45% s-au îmbolnăvit în ultimele 30 de zile. România are unul dintre cele mai ridicate grade de infectare din Europa în ultimele săptămâni, provocat de deschiderea sezonului estival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...