Regulile pentru deschiderea cinematografelor, teatrelor și restaurantelor se stabilesc astăzi

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) se reunește astăzi, 26 august, pentru a dezbate regulile de protecție sanitară pe timpul campaniei electorale și măsurile referitoare la redeschiderea teatrelor, cinematografelor și restaurantelor. Premierul Ludovic Orban a anunțat ieri că acestea ar urma să fie deschise de la 1 septembrie.

Există însă și posibilitatea ca în zonele în care există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile să nu se permită redeschiderea restaurantelor. „Ne vom întâlni cu reprezentanții industriei ospitalității, cu cele patru organizații profesionale din domeniu, și vom lua o decizie care va ține cont și de punctul lor de vedere”, a spus Ludovic Orban, care a arătat că este necesar ca activitatea culturală să fie reluată, ca și activitatea economică în spații închise de tip restaurant, dar nu cu riscul de răspândire a virusului.

La întâlnirea de astăzi vor fi discutate mai multe subiecte: completarea hotărârii de guvern privind starea de alertă, pentru a introduce anumite reguli de desfășurare a campaniei și baza pentru ordinul comun al Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și președintelui Autorității Electorale Permanente cu regulile sanitare de desfășurare a campaniei și de desfășurare a zilei votului; reluarea activității în teatre, cinematografe; reluarea activității în restaurante din spații închise.

Numărul de persoane infectate cu coronavirus a ajuns la 80.390, dintre care aproximativ 45% s-au îmbolnăvit în ultimele 30 de zile. România are unul dintre cele mai ridicate grade de infectare din Europa în ultimele săptămâni, provocat de deschiderea sezonului estival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...