Remus Pricopie (rectorul SNSPA): „Mircea Geoană, diplomat de carieră, încalcă reguli diplomatice elementare”

Publicat: 06 iul. 2024, 12:49, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Remus Pricopie (rectorul SNSPA):

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, consideră că acțiunea lui Mircea Geoană de a înregistra marca „MIRCEA GEOANĂ 2024 PREȘEDINTE” la OSIM este un gest cu puternice conotații politice, chiar dacă poziția sa actuală nu permite astfel de demersuri.

Potrivit lui Pricopie, această decizie nu va afecta doar parcursul profesional al lui Geoană, ci și credibilitatea României în ceea ce privește garantarea integrității politicienilor: „Un diplomat de carieră care încalcă reguli diplomatice elementare”, a subliniat el.

Remus Pricopie a catalogat acțiunea lui Mircea Geoană de a înregistra marca „MIRCEA GEOANĂ 2024 PREȘEDINTE” la OSIM drept „un alt exemplu din categoria lucruri care NU se fac”.

„Un gest 100% politic, deși poziția pe care o ocupă acum nu-i permite acest lucru”, a menționat Pricopie într-o postare pe Facebook.

El a făcut referire la un articol din „NATO Code of Conduct” care interzice activități similare cu cea întreprinsă de Mircea Geoană.

„Și acesta nu este singurul articol încălcat. Atunci când a candidat pentru poziția de secretar general adjunct al NATO, România a garantat, prin scrisorile de susținere, că Mircea Geoană va acționa cu profesionalism, onestitate și integritate. Din păcate, prin acțiunile sale din ultimii aproximativ doi ani, Geoană ne arată că el chiar se consideră «pe persoană fizică» la NATO, înșelând încrederea țării care l-a trimis la Bruxelles și a colegilor din organizația în care (încă) lucrează. Acest comportament lipsit de responsabilitate îl va afecta și pe el (nimeni, niciodată, nu-l va mai lua în calcul pentru o altă funcție de un asemenea nivel), dar și pe noi, ca țară, punând sub semnul întrebării capacitatea României de a garanta pentru diplomați serioși”, a adăugat Pricopie.

El consideră că „Mircea Geoană, diplomat de carieră, încalcă reguli diplomatice elementare”.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a depus o cerere la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) pentru înregistrarea mărcii „MIRCEA GEOANĂ 2024 PREȘEDINTE”.