Renate Weber reclamă lipsa serviciilor medicale acordate pacienților cu afecțiuni non-COVID-19: Au murit copii, au murit bebeluși

Avocatul Poporului, instituție condusă de Renate Weber, reclamă lipsa serviciilor medicale acordate pacienților cu afecțiuni non-COVID-19 de la începutul pandemiei, acuzând că au fost constatate decese la copii cu vârste foarte mici din cauză că aceștia nu au primit îngrijirile medicale la timp.

„Să nu ne mirăm că se ajunge la terapie intensivă pentru că unii au comorbidităţi, şi acelea s-au accentuat în perioada aceasta. Ea a fost şi din păcate va continua acum pentru că din nou spitale au fost numite COVID, suport COVID, dar nu mai fac aproape nimic altceva. Eu văd o problemă foarte mare în lipsa serviciilor medicale fireşti, normale în această perioadă. (…) Au murit copii, au murit bebeluşi, au murit copii de vârstă foarte fragedă, pur şi simplu pentru că au fost plimbaţi printre spitale, pe teste COVID care nu se făceau, care nu veneau”, a declarat Renate Weber marţi seară, la Antena 3, potrivit News.ro.

Renate Weber a spus că este nevoie de „un plan, cum ieşim din situaţia asta” la care să lucreze specialişti în domeniul sanitar.

Avocatul Poporului a reclamat, de asemenea, o a doua problemă „foarte gravă”, care este legată de educaţie, ea catalogând anul 2020 „un an de sacrificiu” din punctul de vedere al învăţământului.

„Dacă această pandemie mai continuă mult şi noi continuăm cu această abordare pe învăţământul ăsta online, care nu prea e învăţământ, o spun toţi (…) o să avem o generaţie de sacrificiu, clar”, a spus Weber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...