Renate Weber: Trebuie modificată legislația. ”Sunt oripilată” de zecile de cazuri de copii, victime ale unor abuzuri sexuale groaznice

Renate Weber, avocatul poporului, a pledat în Comisia de anchetă a abuzurilor asupra minorilor pentru modificarea legislației în sensul stabilirii precise a vârstei până la care orice act sexual cu un minor poate fi califica viol.

”Nu trebuie să mai majoraţi pedepsele, trebuie să calificăm exact cum este un asemenea comportament. Pentru că violul presupune constrângere şi asta trebuie să înţelegem – constrângerea este şi psihologică prin astfel de ademeniri cu mijloace de subzistenţă, până la urmă”, a explicat Renate Weber, citată de Antena3.

Avocatul poporului a subliniat că, în perioada pandemiei, a crescut îngrijorător numărul copiilor victime ale unor abuzuri sexuale groaznice în familii sau în afara acesteia.

Minori flămânzi, ademeniți

”Sunt foarte multe astfel de situaţii şi noi, în acest moment, încercăm că convingem şi Parchetele, dar şi instanţele de judecată că ori de câte ori este vorba de un copil cu vârste foarte fragede – 8, 9, 10 ani – să nu mai considere aceste cazuri ca fiind acte sexuale cu un minor, care ar presupune consimţământul acestora, ci să le califice drept violuri şi să le trateze ca atare.

Cred că este important acest lucru, pentru că dacă mergem pe ideea că un copil de 10 – 11 ani îşi poate da consimţământul pentru un act sexual cu un adult de 60, de 30 sau de 40 de ani, cred că distorsionăm ceea ce înseamnă protecţia copilului.

Primesc în fiecare săptămână, în mapa care vine la Avocatul Copilului, probabil, 10 – 15 sesizări, multe, foarte multe, nu doar în familie. Eu sunt oripilată să văd câte cazuri se întâmplă în comunitatea mică în care se află copiii, în cercul în care sunt ademeniţi. Unii sunt flămânzi şi li se dau napolitane, un sendviş şi asta înseamnă consimţământul copilului la 11 ani?”, a subliniat Renate Weber.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...