Renew Europe solicită producătorilor de vaccinuri să-și onoreze angajamentele

Renew Europe a salutat astăzi anunțul făcut de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind propunerea de punere în aplicare a unui mecanism de transparență a exporturilor de vaccinuri, pentru a spori transparența și pentru a asigura respectarea angajamentelor asumate în fața Uniunii Europene.

Grupul Renew Europe va colabora îndeaproape cu Comisia Europeană pentru a analiza și sprijini orice instrument propus. Reiterăm solicitările făcute producătorilor de vaccinuri de a asigura transparența producției, a exporturilor și a calendarelor de livrare.

Președintele Renew Europe, Dacian Cioloș, a declarat că onoarea contractelor de vaccinare este imperativă, iar Comisia Europeană are sprijinul lor deplin în acest sens.

„Valul secretului asupra producției și livrărilor trebuie să fie ridicat; avem nevoie de transparență deplină. Cetățenii și statele membre ale UE sunt pe bună dreptate îngrijorate în acest sens. Este timpul să acționăm și să punem capăt speculațiilor. Cheia construirii încrederii stă în deschiderea noastră față de cetățeni și lor le datorăm acest lucru“.

Grupul Renew Europe va iniția o audiere publică în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European (ENVI) cu reprezentanți ai producătorilor de vaccinuri.

Pascal Canfin, președintele Comisiei de mediu din Parlamentul European, a declarat: „Companiile farmaceutice au primit un sprijin masiv pentru dezvoltarea vaccinurilor, acum trebuie să-și onoreze responsabilitatea și să răspundă la întrebările noastre. Prin urmare, Renew Europe va iniția o audiere publică cu reprezentanți din partea industriei în comisia ENVI“.

Totodată, Nils Torvalds, coordonatorul Renew Europe în cadrul Comisiei pentru mediu, a făcut următoarele precizări:

„Într-o democrație deschisă, regula trebuie să fie aceea că tot ceea ce nu trebuie să fie confidențial e necesar să fie pus la dispoziția publicului. Contribuabilii au dreptul să știe cum au fost cheltuiți banii lor, iar industria ar trebui să accepte invitația noastră și să ne ajute să arătăm lucrurile așa cum sunt ele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...