Reprezentanţi ai peste 60 de primării, firme şi ONG-uri participă la Forumul Smart Village

Reprezentanţi ai peste 60 de primării, firme şi ONG-uri participă la Forumul Smart Village – Transformarea digitală a comunităţilor rurale, care a început joi şi se va încheia duminică.

Forumul este organizat de Satul Inteligent, în colaborare cu Asociaţia Satelor Inteligente, cu parteneri din mediul de afaceri, mediul academic şi societatea civilă (asociaţii, fundaţii, clustere) şi se adresează autorităţilor locale din mediul rural, creându-se cadrul prin care acestea împreună cu firmele interesate să dezvolte proiecte pe linii de finanţare europene sau pe fonduri structurale şi de cercetare.

Conform unui comunicat al Asociaţiei Satelor Inteligente, vineri a avut loc prima secţiune de prezentări a forumului, pe tema smart village. Discuţiile au fost deschise de Viorel Stoica, organizator al evenimentului, manager Satul Inteligent şi preşedinte al Asociaţiei Satelor Inteligente. Constantin Furdu, co-organizator, expert Smart City, a adus în faţa celor prezenţi viziunea privind transformarea digitală a comunităţilor rurale. Conceptul de sat inteligent şi cadrul politico-legislativ şi principalele surse de finanţare au fost prezentate de Mădălina Andrei, cercetător asociat Academia Română, expert în modelarea sistemelor urbane şi rurale.

Sisteme de smartticketing şi dezvoltare de produse turistice digitale

De asemenea, Christina Leucuţa, expert economic/ClusteRO, a abordat probleme legate de dezvoltare durabilă inteligentă şi rolul clusterelor, iar reprezentantul Electrogrup, Claudiu Petre, a făcut cunoscute soluţii inteligente de reamenajare şi regenerare a teritoriului. Life is Hard din Cluj, prin Anca Goron, a prezentat soluţii Smart City şi Smart Village pentru comunităţi inteligente, în timp ce Gabriel Păun, de la Jovis Trading, a prezentat sisteme electrice inovative şi eficiente de încălzire şi furnizare apă.

Tot în cadrul primei secţiuni, Cosmin Ivan, de la BookTes, a vorbit despre sisteme de smartticketing şi dezvoltare de produse turistice digitale. Corina Atanasiu, secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a venit cu punctul de vedere guvernamental referitor la fonduri europene pentru comune în vederea transformării digitale a comunităţilor, iar Ionel Petre, subsecretar de stat la Ministerul Mediului/Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate în perioada 2017-2019, în calitate de CEO al grupului de firme cu capital 100% românesc Star Sistems Security, a venit cu soluţii inovative privind siguranţa cetăţeanului şi protecţia comunităţilor.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Portul Constanţa se pregătește pentru noua recoltă: Toate drumurile intens circulate...

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa anunță că, în următoarele două luni, adică până la începerea campaniei de recoltare, toate drumurile intens circulate...

Prefectul de Prahova îi face concurență lui Iulian Dumitrescu la preşedinţia...

Virgiliu Nanu, preşedintele PSD Prahova și prefectul județului, îi face concurență lui Iulian Dumitrescu, acuzat de corupţie şi aflat sub control judiciar, la preşedinţia...