Reprezentanții Guvernului Ungariei vin azi în România

Reprezentanții Guvernului Ungariei sunt așteptați vineri, 7 ianuarie, în România, pentru comemorarea masacrului „Siculicidium”, adică în memoria secuilor rebeli uciși de armata imperială austraică, în anul 1764.

Din partea Guvernului de la Budapesta va fi prezent Peter Szijjarto, ministrul de Externe. De asemenea, la eveniment va mai fi prezent și Tanczos Barna, ministrul Mediului din Guvernul României, plus reprezentanți ai administrației locale. Evenimentul de vineri va avea loc de la ora 10:00, în comuna Siculeni (Madefalva), din Harghita.

Întâlnirea oficială va debuta cu o slujbă ecumenică, la Capela Siculicidium, cu hramul Sfintei Ana din localitate. Delegația din Ungaria va fi apoi condusă într-o vizită la Biserica Șumuleu-Ciuc și la statuia Fecioarei Maria. Ministrul de Externe Peter Szijjarto este așteptat, de asemenea, și în județul Mureș, unde va purta discuții cu autoritățile județene și locale din Regin și Târgu Mureș.

Unul dintre cei mai apropiați miniștri ai Guvernului Viktor Orban

Peter Szijjarto este unul dintre cei mai apropiați miniștri ai Guvernului Viktor Orban. În ultimii doi ani de zile a avut poziții categorice pentru păstrarea suveranității Ungariei, în urma mesajelor considerate autoritare ale liderilor de la Bruxelles. Peter Szijjarto s-a declarat în repetate rânduri un susținător al familiei naturale și astfel, s-a poziționat ferm împotriva promovării comunității LGBT+ în școli. De asemenea, ministrul maghiar a oferit sprijin României, în numele guvernului de la Budapesta, în urma tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în 2020. În februarie și aprilie anul trecut, oficialul ungar s-a întâlnit cu omologul său din România, Bogdan Aurescu, o dată la București și apoi în Budapesta.Și Viktor Orban a fost în România anul trecut, la final, pentru tradiționala tăriere a porcului, de Crăciun.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole