Reprezentanții naționalei de fotbal Under 21 a României au provocat un scandal monstru în avion și aeroport

Componenții naționalei Under 21 de fotbal a României au ieșit în evidență, dar nu prin rezultatele înregistrate, ci printr-un scandal provocat în avionul cu care au revenit în țară, din cantonamentul din Spania.

Mai mulţi jucători ai naţionalei de fotbal i-au deranjat pe ceilalți pasageri și chiar ar fi agresat o însoțitoare de zbor, potrivit digisport.ro. Incidentul s-a petrecut pe aeroportul din Viena. Selecţionerul Florin Bratu nu a fost de faţă. Acesta a plecat din Spania direct în Germania pentru a urmări meciul amical al naţionalei U20 cu Germania, partidă pe care naţionala României a pierdut-o, scor 0-4.

Se pare că George Cîmpanu (21 de ani), Ștefan Baiaram (18 ani) și Jovan Markovic (20 de ani) s-au înjurat, au făcut glume proaste și i-au deranjat pe ceilalți pasageri.

Mergeam agale prin duty free. Deodată foarte multă zarvă, voci din ce în ce mai gălăgioase. La un moment dat, auzim un șir de înjurături. I-am recunoscut pe Markovic, Baiaram și Cîmpanu. Am rămas puțin uimit de comportamentul necivilizat așa că am încercat să mă îndepărtez de ei. După decolarea avionului spiritele s-au mai calmat puțin. Băiatul din fața mea, Cîmpanu, insista să se arunce în scaun necontrolat. Ba îl pălmuia pe cel din dreapta sa, ba pe cel din fața sa. Înjurături adresate colegilor, care le acceptau ca pe niște saluturi. Injurii rasiste la adresa lui Baiaram și Markovic, dar își permit pentru că sunt prieteni. Distracție maximă. Nimeni nu le spune nimic să se calmeze”, a relatat pasagerul, potrivit sursei citate.

Totodată, potrivit acestuia, Cîmpanu și Baiaram au agresat verbal inclusiv o însoțitoare de zbor. Fotbaliștii au lăsat în urmă numeroase gunoaie.

O însoțitoare de zbor, româncă, care și ea a fost abuzată de Cîmpanu și Baiaram, vine spășită și își cere scuze în numele companiei pentru zborul cu probleme. Atenție! Însoțitoarea de zbor era vizibil afectată de tot și a încercat să îndulcească dimineața. Ieșind din avion, se vedea clar după cantitatea de mizerie lasată în urmă, unde începea și unde se termina delegația României la fotbal U21. M-am mâhnit teribil. Sportul este o extensie a omului, deci trebuie mai întâi să fii om. Oare Messi sau Mbappe la fel se comportă pe avion? Dacă i-ar vedea cineva înjurând ca la ușa cortului, oriunde în spațiul public, ar mai da autografe?”, a mai spus pasagerul.

Reprezentanții Federaţiei Române de Fotbal au transmis un comunicat de presă în care anunță că va demara o anchetă internă în acest caz.

„Am luat act de eventualul incident care ar fi avut loc în avion la revenirea selecționatei Under 21 la București. Federația Română de Fotbal tratează cu seriozitate aceste incidente și a demarat o anchetă internă. Indiferent de numele jucătorului, în cazul în care comportamentul său a fost unul inadecvat, se va acționa în consecință.

Educația este foarte importantă pentru Federația Română de Fotbal și încercăm să evităm astfel de situații. Acesta este și unul dintre motivele pentru care FRF a implementat în octombrie 2019, la toate loturile naționale, programul educațional Football Management Skiils.

Obiectivul este construirea noilor generații de tricolori cu jucători mai bine adaptați fotbalului profesionist, capabili să își consolideze stabilitatea financiară, expunerea media adecvată, să aibă un regim nutrițional sănătos, un echilibru mental, un comportament exemplar pe teren și în afara lui și un traseu sportiv în spiritul integrități”, se arată în comunicatul FRF.

 De menționat că cei trei fotbaliști, George Cîmpanu (21 de ani), Ștefan Baiaram (18 ani) și Jovan Markovic (20 de ani) sunt coechipieri la echipa de club CS U Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Șoc în Europa: Ungaria a decis să iasă din Uniunea Europeană

Premierul maghiar Viktor Orban a făcut un anunț încredibil în discursul de Anul Nou adresat cetățenilor care va zgudui întreaga Europă și nu numai. Viktor...