Republica Moldova ar putea renunța la evenimentele Comunității Statelor Independente (CSI)

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, anunță că nu vede, la ora actuală, o necesitate de participare a autorităților moldovenești la evenimentele organizate de către Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Totodată, el susține că drept urmare a războiului din Ucraina, autoritățile ar putea revizui prevederile care se referă la statutul de membru al R.Moldova în organizația respectivă, conform deschide.md.

„Acum, în situația în care ne aflăm, nu vedem necesitatea participării la evenimentele care au loc (n.r. – în cadrul CSI), pentru că este și problema cu deplasarea. Totodată, trebuia să găzduim un eveniment aici la Chișinău pe problema agriculturii. Am rugat colegii să informeze pe cei de la secretariatul Asambleei parlamentare a CSI că nu vedem cum s-ar face acest lucru, atâta timp cât avem un război în vecinătatea noastră… Să continuăm sau nu să facem parte din această organizație, eu cred că trebuie o discuție politică.

Acest lucru trebuie să-l facem după ce se liniștesc lucrurile, să se oprească războiul și să luăm o decizie. Să calculăm foarte atent care sunt avantajele, care sunt dezavantajele”, a declarat Grosu în cadrul emisiunii „Zi de zi” de la Radio Moldova.

Anterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că țara va renunța la statutul de membru al Comunității Statelor Independente (CSI) atunci când statul va avansa suficient de mult pe parcursul european.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Dușmanii lui Vladimir Putin urmăresc îndeaproape o pasăre în pantofi de vârf, deoarece o difuzare a „Lacul lebedelor” ar putea dezvălui decesul său.
    Baletul – un element de bază vechi de peste un secol al propriei noastre culturi înalt – este una dintre cele mai faimoase contribuții ale Rusiei la artă. Este o lucrare care conține tot patosul și profunzimea națiunii ruse moderne, o poveste întunecată cu un final tragic. (Sau una fericită, dacă se aprofundează mai mult în evoluția baletului.) Este, de asemenea, o cheie secretă a stării de lucruri din Kremlin.
    Când Leonid Brejnev a murit în 1982, televiziunea de stat a difuzat un lung Lacul lebedelor în locul unui anunț deces. Aceleași filmări au fost difuzate după moartea lui Yuri Andropov în 1984 și a lui Konstantin Chernenko în 1985.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole