Republica Moldova are un nou ambasador la București. Cine este Victor Chirilă

Victor Chirilă este noul ambasador al Republicii Moldova în România, decretul numirii sale în această funcție fiind publicat vineri în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES. El a mai exercitat funcţia de consilier la Ambasada Republicii Moldova în SUA.

Victor Chirilă, 50 de ani, are studii de masterat în politici europene la Universitatea Edinburgh şi un alt masterat în relații internaționale la Școala Naționala de Studii Politice și Administrative din România. Din decembrie 2020 şi până în prezent a deţinut funcţia de director executiv al Asociației pentru Politica Externă. În perioada decembrie 2016 – decembrie 2019 a fost preşedinte al Asociaţiei.

A exercitat funcţia de consilier la Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii și pe cea de consilier pentru politica externă al prim-ministrului Republicii Moldova (2011-2012), fiind și șef de direcție în ministerul afacerilor externe de la Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...