Republica Moldova nu mai e în starea de urgenţă sanitară

Comisia Naţională Extraordinară în Sănătatea Publică din Republica Moldova (CNESP) ridică din 16 aprilie starea de urgenţă sanitară introdusă cu aproximativ doi ani în urmă în contextul pandemiei de COVID-19, a anunţat vineri ministrul moldovean al sănătăţii, Ala Nemerenco, pe pagina sa de Facebook, citată de Deschide.md.

„Au fost doi ani grei, cu mult efort, muncă a multor oameni, emoţii, lacrimi, restricţii, lockdown-uri, dor, stres, durere şi pierderi. Preţul – 11.470 de vieţi omeneşti pierdute. Au decedat la datorie colegi ai noştri. Fiecare familie a pierdut pe cineva drag, fie rude sau prieteni. Fiecare familie s-a confruntat cu SARS-CoV-2” a scris Nemerenco.

Ministrul sănătăţii a ţinut să le mulţumească colegilor săi, care au lucrat timp de doi ani într-un ritm extraordinar de intens şi stresant, aducând prin efortul lor mai aproape sfârşitul stării de urgenţă în sănătate.

Decizia prevede şi anularea restricţiilor impuse de CNESP

Vreau să mă închin în faţa colegilor mei medici, asistenţi, felceri de pe ambulanţe, infirmiere care zi de zi îşi făceau datoria şi luptau pentru a salva cât mai multe vieţi, cu riscul de a-şi pierde propria viaţa. Lumină multă acolo sus colegilor care au plecat dintre noi”, a menţionat Nemerenco, care i-a îndemnat pe cei care nu s-au vaccinat până acum să o facă.

Potrivit unui comunicat de presă al guvernului, decizia adoptată în cadrul şedinţei CNESP a fost luată în contextul în care în ultimele două luni se atestă o scădere a incidenţei cazurilor noi de COVID-19, de la 754, la 34 de cazuri la 100.000 de oameni. De asemenea, majoritatea localităţilor din republică se află sub cod verde.

Decizia prevede şi anularea restricţiilor impuse de CNESP, printre care desfăşurarea evenimentelor publice, obligativitatea măştilor de protecţie, organizarea întrunirilor, dar şi măsurile restrictive pentru localurile de alimentaţie publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...