Restart Energy a lansat o emisiune de obligațiuni verzi de 16,36 mil. lei la BVB. Furnizorul de energie are nevoie de bani pentru investiții

Furnizorul de energie electrică şi gaze naturale Restart Energy și-a listat obligaţiunile verzi convertibile la Bursa de Valori Bucureşti. Compania are nevoie de finanţare pentru a finaliza proiectele de energie verde de 500 MW pregătite pentru următorii cinci ani în România şi ţările vecine.

Planurile de investiţii ale companiei necesită finanţări în valoare de 500 de milioane de euro, ţinta fiind de a  furniza energie 100% din surse regenerabile în următorii cinci ani. Emisiunea de obligaţiuni verzi convertibile în acţiuni este în valoare totală de 16,36 milioane lei, cu scadenţă în 2026 şi dobândă anuală fixă de 9%, plătibilă semestrial.

Restart Energy a estimat o cifră de afaceri lde 220 de milioane de lei, pentru 2021, mai mare cu 100 de milioane de lei faţă de 2020. De asemenea, profitul net ar putea urca la 24,2 milioane de lei comparativ cu 13 milioane de lei anul trecut.

În urma liberalizarii pieţei, Restart Energy a atras 10.000 de clienţi în primele trei luni din 2021, majoritatea persoane fizice.

Pe piaţa din Serbia, unde compania este activă din 2018, furnizorul de energie vrea să ajungă la afaceri de patru-cinci milioane de euro in 2021. Anul trecut cifra de afaceri a companiei a fost 2,25 milioane în Serbia. Restart Energy Serbia are 160 de clienţi de business şi trei angajaţi.

Compania a anunțat anterior că vrea să cumpere zece parcuri fotovoltaice operaţionale, o investiţiei de circa 30 de milioane de euro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...