Restricţii de călătorie pe teritoriul american

Preşedintele Joe Biden a semnat deja decretul prin care va impune din nou interdicţia de a călători pe teritoriul american pentru cetăţenii din UE, Marea Britanie şi Brazilia.

Noul lider de la Casa Albă vrea astfel să ţină în frâu răspndirea mutaţiilor noului coronavirus, inclusiv cea sud-africană.

Fosta admnisitraţie Trump a decis interdicţia călătoriei din cauza pandemiei de coronavirus în martie, anul trecut. Acum, administraţia Biden va adăuga pe lita interdicţiilor Africa de Sud, unde a fost identificată o nouă tulpină a noului coronavirus. Oficiali din sistemul de sănătate publică sunt îngrijoraţi că vaccinurile actuale ar putea să nu fie eficiente împotriva tulpinei sud-africane. Ea nu a fost identificată în SUA, dar o altă tulpină, cea identificată în Marea Britane, a fost detectată în mai multe state americane. Primul specialist în boli infecţioase al Americii, doctor Anthony Fauci, a spus într-un interviu pentru televiziunea CBS, că „americanii trebuie să asume acum că tulpina care circulă în mod predominant în Marea Britanie a câştigat în ceea ce numim virulenţă, anume în puterea virusului de a cauza mai mult rău, inclusiv moartea”.

În ceea ce priveşte tulpina sud-africană a virusului, doctorul Fauci a spus că eficacitatea vaccinurilor COVID-19 este în unele cazuri diminuată, dar că în general vaccinurile sunt eficiente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...