Restricții de circulație pentru persoanele nevaccinate? Ce spun medicii despre această măsură

Din ce în ce mai des începe să se vorbească despre restricții de circulație care s-ar putea aplica persoanelor nevaccinate.

În urmă cu ceva timp, vicepremierul Dan Barna spunea că cei care nu s-au vaccinat nu ar trebui să meargă în centrele comerciale în weekend.

Medicul Carmen Dorobăț spune că aceste restricții trebuie gândite de la caz la caz. De exemplu, restricțiile referitoare la intrarea în centrele comerciale a celor neimunizați nu au nicio explicație din punct de vedere medical, fiindcă acolo oricum se intră cu mască.

„Pe de altă parte, trebuie ca aceste restricții să fie luate diferențiat, în funcție de locația respectivă și de situație dacă se poartă sau nu se poartă mască. Pentru că e important acest lucru.

În plus, aud tot mai des împărțirea asta în persoane vaccinate și nevaccinate, dar nu aud suficient de des exprimat cuvântul testare. Pentru că atunci când persoana nu este vaccinată, este foarte bine să avem la îndemână un test. Un test din acesta rapid, la care avem rezultatul în câteva minute. Este foarte bine să putem realiza un test PCR pentru persoanele care se află la risc.

Deci autoritățile locale, Direcțiile de Sănătate Publică, trebuie să gândească medical și administrativ în condiții optime, astfel încât populația să nu aibă atât de mult de suferit și să nu simtă acea presiune psihologică care vine în urma oricărei restricții. Autoritatea locală, managerul instituției respective, organizatorii, ar putea să ia măsuri în așa fel încât astfel de evenimente să aibă loc, dar să aibă loc gândit și nu la întâmplare”, a declarat Carmen Dorobăţ, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva, conform Antena3.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole