Restricții dure de sărbători într-o țară din Europa! Zeci de mii de români vor fi afectați

Autoritățile din Berlin vor să impună restricții mai dure de sărbători. Guvernul a cerut joi încetarea oricărei activități comerciale de la sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie, cu excepția supermarketurilor și farmaciilor.

„Evoluţia pandemiei de COVID-19 nu ne permite să ne gândim la relaxarea restricţiilor în vigoare, ci la înăsprirea lor”, a declarat primarul-guvernator al capitalei germane oraş-stat, Michael Muller.

El  anunțat că aceste restricții ar urma să se aplice de pe 20 decembrie până cel mai devreme 10 ianuarie, dacă parlamentul regional va accepta această solicitare, care mai cuprinde şi prelungirea vacanţei şcolare tot până pe 10 ianuarie.

Germania se confruntă cu al doilea val al pandemiei de coronavirus. Cazurile de coronavirus cresc enorm ajungând joi la 23.679 de îmbolnăviri noi şi 440 de noi decese.

Germania este de şase săptămâni într-un lockdown parţial, cu barurile şi restaurantele închise, dar centrele comerciale şi şcolile îşi continuă activitatea.

În unele landuri au fost impuse restricții mai severe, cum este cazul Bavariei, unde începând de miercuri se poate ieşi din case numai pentru motive esenţiale.

De asemenea, și ministrul federal german al sănătăţii, Jens Spahn, a pledat joi pentru o înăsprire a restricţiilor antiepidemice.

„Este nevoie de o închidere de ansamblu a societăţii pentru noi toţi, de asemenea în perioada din jurul anului nou”, a spus el în faţa parlamentului.

La rândul său, directorul institutului german de boli infecţioase Robert Koch (RKI), Lother Wieler, a avertizat că situaţia epidemiologică s-a deteriorat în ultimele şapte zile şi a cerut populaţiei să evite călătoriile de Crăciun, estimând că este nevoie de o reducere a contactelor de cel puţin 60% pentru a diminua numărul contagierlor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...